Επικοινωνία 2106199378

Αρακάς λαδερός

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 70 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

Υλικά

  • 80 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αρακά, φρέσκο ή αποψυγμένο
  • 100 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες (1 εκ.)
  • 750 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 400 γρ. νερό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών ή 1 κύβο (δόση για 0,5 lt.)
  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους (2 εκ.)
  • ½  κ.γ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα κρεμμύδια και 50 γρ. ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε τον αρακά, τα καρότα, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη και την πάστα ζωμού λαχανικών στον κάδο. Βάλτε τις πατάτες στο βαθύ δίσκο του Varoma και αλατίστε τις. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 45 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Αφήστε το Varoma στην άκρη.
  3. Προσθέστε τον άνηθο και μαγειρέψτε 5 λεπτά/100/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
  4. Μεταφέρετε τις πατάτες στο βαθύ μπολ σερβιρίσματος, καλύψτε τις με τον αρακά, τα καρότα και τη σάλτσα ντομάτας, προσθέστε τα υπόλοιπα 50 γρ. ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρώς με τη βοήθεια της σπάτουλας. Σερβίρετε τον αρακά ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σημείωση

Αν επιλέξετε κατεψυγμένο αρακά και όχι φρέσκο, πριν το μαγείρεμα περάστε τον κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.