2106199378 Επικοινωνία

Αβγά ποσέ (με το κάλυμμα μαχαιριών)

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 2 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αβγά (βλ. Συμβουλές)
  • 1700 γρ. νερό
  • 50 γρ. ξίδι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και αφήστε το στην άκρη. Σπάστε κάθε αβγό σε ξεχωριστό μικρό μπολ.
  2. Τοποθετήστε το κάλυμμα μαχαιριών. Βάλτε το νερό και το ξίδι στον κάδο και ζεστάνετε 15-18 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1, ή μέχρι το νερό να φτάσει τη θερμοκρασία των 100°C.
  3. Χωρίς τη μεζούρα, μαγειρέψτε
    3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5, προσθέτοντας ένα-ένα τα αβγά από το άνοιγμα στο καπάκι του κάδου. Μόλις προσθέσετε και τα 2 αβγά, τοποθετήστε τη μεζούρα στο καπάκι του κάδου.
  4. Αφαιρέστε τα αβγά ποσέ με μία τρυπητή κουτάλα και μεταφέρετέ τα στο πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί μεγάλα αβγά (59 γρ.) απευθείας από το ψυγείο.
  • Μπορείτε να μαγειρέψετε έως 4 αβγά τη φορά. Σε αυτή την περίπτωση αυξήστε το χρόνο μαγειρέματος σε 4 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.
  • Σερβίρετε τα αβγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδεύοντάς τα με μία σαλάτα.

Κλείστε παρουσίαση