2106199378 Επικοινωνία

Σαλάτα του καίσαρα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Σαλάτα

  • 500 γρ νερό
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ ψωμί, κομμένο σε κύβους (1,5 εκ.)
  • 250 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 560 γρ μαρούλι, κομμένο σε λωρίδες

Ντρέσινγκ

  • 240 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ τυρί παρμεζάνα, κομμένη σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ φιλέτα αντζούγιας, σε λάδι, στραγγισμένα
  • 2 κσ μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 70 γρ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σαλάτα

  1. Βάζουμε νερό στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά. Επιλέγουμε βραστήρα αυγών (σφιχτά αυγά). Τοποθετήστε τα αυγά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσετε το ψήσιμο.
  2. Ξεφλουδίστε τα αυγά, διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους αυγών και στη συνέχεια κρατήστε τους κρόκους για dressing. Κόβουμε τα ασπράδια σε μικρούς κύβους και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του μπολ και ζυγίστε τους κύβους ψωμιού και του κοτόπουλου. Μεταφέρετε τους κύβους ψωμιού σε ένα ταψί, περιχύνετε με 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύετε με σπάτουλα. Τοποθετήστε τους κύβους του ψωμιού και του κοτόπουλου στο τηγάνι Swiss Diamond. Όταν ροδίσουν τα ψωμάκια τα αφαιρείτε και όταν ψηθούν τα κομμάτια κοτόπουλου επίσης τα αφαιρείτε.
  4. Τοποθετήστε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας στο καπάκι του μπολ και ζυγίστε το μαρούλι. Προσθέτουμε τα κρουτόν (κύβους ψωμιού), το κομμάτια κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα ασπράδια αυγών και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ντρέσινγκ

  1. Τοποθετούμε μια κανάτα στο καπάκι του μπολ και ζυγίζουμε σε 140 g λάδι. Αφήνω στην άκρη.
  2. Τοποθετήστε την παρμεζάνα στον κάδο του μίξερ και τρίψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  3. Ρυθμίστε τη ζυγαριά στο μηδέν, στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε 100 γραμμάρια τριμμένης παρμεζάνας (η ζυγαριά θα δείξει – 100 γρ.) και κρατήστε την για πασπάλισμα στην έτοιμη σαλάτα.
  4. Τρίψτε ξανά το υπόλοιπο τυρί 10 δευτ./ταχύτητα 10.
  5. Προσθέστε 100 γραμμάρια λάδι, τις αντζούγιες , το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό λάιμ, τη σάλτσα Worcestershire, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρατημένους κρόκους αυγών και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. 
  6. Ανακατέψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5 ενώ ρίχνετε αργά το λάδι στο καπάκι του κάδου.
  7. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε 5 δευτ./ταχύτητα 3.
  8. Ρίξτε το μισό ντρέσινγκ (βλ. συμβουλή) πάνω στη σαλάτα, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα.

 

Συμβουλή: Το ντρέσινγκ είναι αρκετό και για δύο δόσεις σαλάτας, οπότε όσο περισσέψει μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα βάζο στο ψυγείο.


Κλείστε παρουσίαση