2106199378 Επικοινωνία

Φακοσαλάτα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 – 250 γρ. φακές
  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά ή κάρυ
  • 3 φρέσκιες ντομάτες(όχι ώριμες & μαλακές) κομμένες σε κύβους
  • 3 μικρά αγγούρια κομμένα σε κύβους
  • 2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 250 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • λίγες σταφίδες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τις φακές ,το νερό και τον κουρκουμά ή κάρυ στον κάδο και ρυθμίζουμε 30 min/100°C/αντίστροφη κίνηση/speed 1.
  2. Ελέγχουμε τις φακές να έχουν βράσει, αλλά να κρατάνε το σχήμα τους, έχοντας μία τραγανότητα. Στραγγίζουμε τις βρασμένες φακές και τις τοποθετούμε στο μπολ σερβιρίσματος. Περιμένουμε μερικά λεπτά να κρυώσουν ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Κόβουμε μπρινουάζ (σε μικρά κυβάκια) τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο καλαθάκι για να στραγγίξουν από το περιττό ζουμί τους, τα αγγούρια, τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά στο μπολ με τις κρύες φακές.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη φέτα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Κλείστε παρουσίαση