30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα του μπολ
Γέμιση
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
30 γρ. γάλα σε σκόνη
1 κρόκο αβγού
2 κ.σ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
πλαστική μεμβράνη
στρογγυλή φόρμα (Ø 26 εκ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βάλτε το νερό και 20 γρ. σκληρό αλεύρι στον κάδο, ζεστάνετε 1 λεπτό/75°C/ταχύτητα 2. Αφήστε το μίγμα μέσα στον κάδο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 40°C.
Προσθέστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αβγό και τη μαγιά και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.
Προσθέστε 270 γρ. σκληρό αλεύρι, το γάλα σε σκόνη, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Ρυθμίστε Ζύμη/4 λεπτά. Βουτυρώστε ένα μπολ και μεταφέρετε τη ζύμη μέσα στο μπολ. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 45 λεπτά). Καθαρίστε τον κάδο.
Χωρίστε τη ζύμη σε 18 ίσα μέρη (30 γρ. το καθένα). Σχηματίστε μικρές μπάλες, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Γέμιση
Βάλτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στον κάδο και ρυθμίστε 3 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Τοποθετήστε το μπολ με το ψημένο αλεύρι πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα σε σκόνη. Ανακατέψτε καλά και χωρίστε τη γέμιση σε 18 μέρη (15 γρ. το καθένα). Σχηματίστε μπαλάκια και αφήστε στην άκρη.
Ανοίξτε μία μικρή μπάλα ζύμης σε πάχος 4 χιλ. Βάλτε ένα μπαλάκι γέμισης στο κέντρο της ζύμης. Τυλίξτε τη γέμιση με τη ζύμη και πιέστε τις άκρες καλά για να σφραγίσουν. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώστε ένα ταψί, μεταφέρετε τις μπάλες ζύμης στο ταψί και ψεκάστε με νερό. Αφήστε το ταψί σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν οι μπάλες ζύμης σε μέγεθος (περίπου 40 λεπτά). Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.
Ανακατέψτε τον κρόκο αβγού, το γάλα και 1 πρέζα αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Ψήστε τα ψωμάκια γάλακτος για 5 λεπτά (160°C). Αλείψτε με το μίγμα την επιφάνεια της ζύμης και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Τα αφράτα ψωμάκια γάλακτος ιδανικά σερβίρονται ζεστά.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.
Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.