Επικοινωνία 2106199378

Αφράτο ψωμί του τοστ

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 12 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αβγό
  • 110 -120 γρ. γάλα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ξηρή μαγιά (5 γρ.)
  • 260 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 35 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνια φόρμα (19 εκ. Χ 10 εκ. Χ 10 εκ.)
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώστε την ορθογώνια φόρμα (19 εκ. Χ 10 εκ. Χ 10εκ.) και κρατήστε στην άκρη. Ρυθμίστε τη ζυγαριά, βάλτε το αβγό στον κάδο και συμπληρώστε με γάλα μέχρι να φτάσει τα 180 γρ.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατέψτε 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε 3 λεπτά.
  4. Συνεχίστε το ζύμωμα, χωρίς τη μεζούρα, για ακόμη 2 λεπτά. Εντωμεταξύ, προσθέστε το βούτυρο, αργά αργά, μέσα από το άνοιγμα του καπακιού.
  5. Ζυμώστε για ακόμη 2 λεπτά. Mεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, σκεπάστε και κρατήστε στην άκρη για 10 λεπτά. Μοιράστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Τοποθετήστε τη ζύμη μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα και αφήστε τη φόρμα σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
  6. Ψήστε στο φούρνο (170°C) για 40 λεπτά. Αφαιρέστε το ψωμί από τη φόρμα και ακουμπήστε το στη σχάρα να κρυώσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Για αλμυρό ψωμί μειώστε τη ζάχαρη σε 10 γρ. στο βήμα 2 και αυξήστε το αλάτι σε 1 κ.γλ. στο βήμα 3.