2106199378 Επικοινωνία

Αφρικάνικο ψητό ψάρι με ρύζι και σαλάτα ντομάτας

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 επτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Μαρινάδα

  • 50 γρ. φιστίκια πίνατς, ανάλατα
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο τσίλι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών, σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο τζίντζερ
  • ½ κ.γλ. κάρυ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 50 γρ. ηλιέλαιο

Ψάρια, ρύζι και σαλάτα ντομάτας

  • 2 ολόκληρα ψάρια, κατά προτίμηση φαγκρί, καθαρισμένα (περίπου 1200 γρ. συνολικά)
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 100 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4 και μετά σε φέτες (περίπου 5 χιλ.)
  • 400 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι, κομμένη σε ροδέλες (περίπου 2 χιλ.)(προαιρετικά)
  • ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ή φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάδα

  1. Βάλτε τα φιστίκια πίνατς στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  2. Προσθέστε το πιπέρι, το θυμάρι, το αποξηραμένο τσίλι, το σκόρδο, το ζωμό λαχανικών, το αποξηραμένο τζίντζερ, το κάρυ, 1 κ.γλ. αλάτι και το ηλιέλαιο στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Αφήστε τη μαρινάδα στον κάδο.

Ψάρια, ρύζι και σαλάτα ντομάτας

  1. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε 4 βαθιές χαρακιές στα πλαϊνά του κάθε ψαριού. Με το πινέλο μαγειρικής αλείψτε τα ψάρια με τη μαρινάδα του κάδου, μέσα στις χαρακιές και στην κοιλότητα του κάθε ψαριού και βάλτε από 1 κλωνάρι δενδρολίβανο μέσα σε κάθε ψάρι. Βάλτε τα ψάρια σε ένα μεγάλο δοχείο, σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Καθαρίστε τον κάδο.
  2. Βάλτε το ορθογώνιο κεραμικό ταψί ψησίματος Ben στο φούρνο και προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
  3. Βάλτε 1000 γρ. νερό και 1 κ.σ. αλάτι στον κάδο. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε στον ατμό 16 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4. Εντωμεταξύ, μόλις προθερμαθεί ο φούρνος, αφαιρέστε το ταψί προσεκτικά, καλύψτε με ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλτε μέσα τα μαριναρισμένα ψάρια. Βάλτε τα ψάρια στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά (220°C). Βάλτε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά τσίλι, ½ κ.γλ. αλάτι και πιπέρι, το χυμό λάιμ και τα φύλλα κόλιανδρου σε μία σαλατιέρα, ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.
  4. Σερβίρετε κάθε Αφρικανικό ψητό ψάρι , συνοδεύοντάς το με το ρύζι και τη σαλάτα ντομάτας.

Κλείστε παρουσίαση