Επικοινωνία 2106199378

Αλάτι με μυρωδικά

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά Μερίδες: 1 βάζο Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. χοντρό αλάτι
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 3 κ.γλ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βάζο με βιδωτό καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το αλάτι, τη ρίγανη, το βασιλικό, το μαϊντανό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε στο βάζο με βιδωτό καπάκι και χρησιμοποιήστε το όπου εσείς επιθυμείτε.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Έχετε φρέσκα μυρωδικά; Μαζέψτε τα πριν ανθίσουν, βγάλτε τα φύλλα από τα κλωνάρια και στεγνώστε τα καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ανακατέψτε 300 γρ. βότανα με 30 γρ. χοντρό αλάτι, βάλτε τα πάνω σε ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και στεγνώστε τα στο φούρνο στους 60°C  (στον αέρα). Στη συνέχεια συνεχίστε με τη συνταγή.