2106199378 Επικοινωνία

Αλμυρά μπισκότα με δενδρολίβανο και παρμεζάνα

Ενεργός χρόνος: 45 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 10 λεπτά Μερίδες: 36 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο, μόνο τις βελόνες
  • 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε κομμάτια
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γλ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλαστική μεμβράνη
  • ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την παρμεζάνα και το δενδρολίβανο στον κάδο και αλέστε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  2. Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ζυμώστε 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε τη ζύμη πάνω σε πλαστική μεμβράνη και σχηματίστε ένα ρολό (μήκους 25 εκ.) Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.
  4. Ξανασχηματίστε τη ζύμη τυλίγοντας σε ρολό (30 εκ.) και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Καλύψτε τα 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Κόψτε το ρολό σε φέτες (φάρδους 6 χιλ.) και βάλτε τις στα 2 ταψιά.
  6. Ψήστε για 18-22 λεπτά (175°C), το ένα ταψί μετά το άλλο. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα αλμυρά μπισκότα να κρυώσουν προτού τα σερβίρετε ή τα τυλίξτε για δώρο.

Κλείστε παρουσίαση