Επικοινωνία 2106199378

Αλμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες και κατσικίσιο τυρί

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 8 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • βούτυρο για τη φόρμα
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 70 γρ. γραβιέρα, σε κομμάτια
  • 3 αβγά
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. γάλα
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κομμάτια
  • 50 γρ. σουσάμι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μακρόστενη φόρμα για κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τη γραβιέρα στον κάδο και ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  3. Προσθέστε τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  4. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, το κατσικίσιο τυρί και το σουσάμι και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για 30 λεπτά (180° C). Ελέγξτε εάν έχει ψηθεί το κέικ και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά, εφόσον το κρίνετε απαραίτητο. Σερβίρετε ζεστό, ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε φέτες.