2106199378 Επικοινωνία

Ανοιξιάτικη σαλάτα με κόκκινο λάχανο και φέτα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μήλο, καθαρισμένο, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κρεμμυδάκι εσαλότ, κομμένο στη μέση
  • 300 γρ. κόκκινο λάχανο, σε κομμάτια
  • 10 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 30 γρ. χυμό κράνμπερι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. φύλλα ρόκας (baby), ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γλ. σουσάμι (προαιρετικά)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σαλατιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το μήλο, το κρεμμυδάκι εσαλότ και το κόκκινο λάχανο στον κάδο και κόψτε
    8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4,5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, το ξίδι βαλσάμικο, τον χυμό κράνμπερι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε
    5 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.
  3. Προσθέστε τη ρόκα, τη φέτα και το σουσάμι και μεταφέρετε την ανοιξιάτικη σαλάτα με το κόκκινο λάχανο και τη φέτα στη σαλατιέρα. Ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα και σερβίρετε αμέσως.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με τυρί γκοργκοντζόλα ή με κατσικίσιο τυρί.

Κλείστε παρουσίαση