2106199378 Επικοινωνία

Ατομικά cheesecake με λευκή σοκολάτα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 8 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 12 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φύλλα ζελατίνης

Βάση

  • 150 γρ. μπισκότα Digestive
  • 50 γρ. βούτυρο

Γέμιση

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35 % λιπαρά
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1-2 κ.γλ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Γεμίστε τη φόρμα για μάφινς με τις χάρτινες θήκες και κρατήστε στην άκρη. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ, καλύψτε με κρύο νερό και αφήστε στην άκρη.

 

Βάση

  1. Βάλτε τα μπισκότα στον κάδο και ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2. Μοιράστε το μίγμα μπισκότου-βουτύρου στις χάρτινες θήκες και πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ώστε να είναι συμπαγές.
  3. Ψήστε για 10 λεπτά (180°C). Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ, πλύντε και στεγνώστε σχολαστικά τον κάδο.

 

 

Γέμιση

  1. Βάλτε τη λευκή κουβερτούρα στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λιώστε 4 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2.
  3. Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης που έχετε μουλιάσει και στραγγίσει και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
  4. Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατέψτε
    15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μοιράστε τη γέμιση στη φόρμα για μάφινς και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες (ή για ένα βράδυ).
  5. Γαρνίρετε με βατόμουρα, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε τα ατομικά cheesecake με λευκή σοκολάτα κρύα.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

  • Αντικαταστήστε τα βατόμουρα στα ατομικά cheesecake με λευκή σοκολάτα με οποιοδήποτε άλλο φρούτο του δάσους (φράουλες, blueberries κ.ά).

Κλείστε παρουσίαση