2106199378 Επικοινωνία

Burger με ομελέτα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 4 burger Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 120 γρ. γραβιέρα, σε κομμάτια
  • 6 αβγά
  • 3 πρέζες αλάτι και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
  • 300 γρ. νερό
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 100 γρ. φύλλα μαρουλιού
  • 200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί, σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • πιάτο
  • κουπ πατ (Ø 10 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε τον ξέβαθο δίσκο μέσα στο βαθύ δίσκο του Varoma και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τον μαϊντανό και τη γραβιέρα στον κάδο και αλέστε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα στον ξέβαθο δίσκο και ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα. Καθαρίστε τον κάδο.
  4. Βάλτε το νερό μέσα στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και προγραμματίστε 18 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο και κόψτε την με το κουπ πατ (Ø 10 εκ.) σε κύκλους ή με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.
  5. Βάλτε στο κάτω μέρος κάθε ψωμιού μερικά φύλλα μαρουλιού, ένα κομμάτι ομελέτας, 2-3 φέτες ντομάτας, 2-3 φέτες κρεμμύδι, 2-3 φέτες αγγουράκι τουρσί και 1-2 φύλλα μαϊντανού. Αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο, καλύψτε με το πάνω μέρος από κάθε ψωμάκι και σερβίρετε τα burger με ομελέτα ζεστά.

Κλείστε παρουσίαση