Επικοινωνία 2106199378

Burger σολομού

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Σάλτσα ταρτάρ

  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γλ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 15 γρ. ελαιόλαδο

Burger σολομού

  • 1 λεμόνι, μόνο το ξύσμα
  • 50 γρ. ψωμί, κομμένο σε κομμάτια
  • 25 γρ. κρεμμύδι
  • 15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 15 γρ. φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 450 γρ. σολομός, χωρίς πέτσα και κόκκαλα, σε κομμάτια (3 εκ.), κρύος
  • 1 κ.γλ. σάλτσα Worcester
  • 4 ψωμάκια burger
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • φρέσκο σπανάκι, baby, μόνο τα φύλλα, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βάζο με βιδωτό καπάκι
  • μεγάλο τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα ταρτάρ

  1. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και ρυθμίστε 3 λεπτά/60°C/ταχύτητα 3. Αφαιρέστε το χτυπητήρι.
  2. Αναμείξτε 1 λεπτό/37°C/ταχύτητα 4 και, ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, ρίξτε το ηλιέλαιο στο καπάκι γύρω από τη μεζούρα, ώστε να στάζει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο για να δέσει το μίγμα. Μεταφέρετε τη σάλτσα στο βάζο με το βιδωτό καπάκι, κλείστε το και τοποθετήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε. Πλύντε τον κάδο.

 

Burger σολομού

  1. Βάλτε το ξύσμα λεμονιού στον κάδο και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το ψωμί, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Προσθέστε το σολομό και τη σάλτσα Worcester και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 5.
  4. Μοιράστε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη και σχηματίστε burger (2 εκ. πάχος). Δημιουργήστε ένα βαθούλωμα με το δάχτυλο σας στη μέση κάθε burger για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Τηγανίστε τα burger σολομού για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Αλείψτε τα ψωμάκια με τη σάλτσα ταρτάρ, προσθέστε τα burger σολομού, τις φέτες κρεμμυδιού και το baby σπανάκι και σερβίρετε ζεστά.