1 μήλο, καθαρισμένο, κομμένο σε κομμάτια (2-3 εκ.)
1 σκελίδα σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στα 3
½ κ.γλ. χυμό λεμονιού
3-4 κ.σ. μαγιονέζα (βλ. Συμβουλή)
1 ½ κ.γλ. διατροφική μαγιά (βλ. Συμβουλή)
1-2 πρέζες κουρκουμά, τριμμένο
2 κ.γλ. κάρυ, τριμμένο
400 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια, σε κονσέρβα, στραγγισμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
μπολ
δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τις κόκκινες φακές. Καλύψτε με νερό και αφήστε στην άκρη να μουλιάσουν (για περίπου 15 λεπτά, βλ. Συμβουλή) Μεταφέρετε τις φακές στο καλαθάκι, ξεπλύντε τις και σουρώστε τις.
Βάλτε το νερό, το ελαιόλαδο και ¼ κ.γλ. αλάτι στον κάδο. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και μαγειρέψτε 14 λεπτά/95°C/ταχύτητα 4. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας, ξεπλύντε τις φακές με κρύο νερό και αφήστε τις στην άκρη να στραγγίξουν. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.
Βάλτε το μήλο, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα, τη διατροφική μαγιά, τον κουρκουμά, το κάρυ, τα ρεβίθια, το υπόλοιπο ½ κ.γλ. αλάτι, το πιπέρι και τις μαγειρεμένες φακές και ρυθμίστε Turbo/2 δευτερόλεπτα/2 φορές. Σερβίρετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς μέχρι να το χρειαστείτε. (βλ. Συμβουλή).
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Δεν είναι απαραίτητο να μουλιάσετε τις κόκκινες φακές, προτού τις μαγειρέψετε, ωστόσο θα μειώσει το χρόνο μαγειρέματος και θα είναι πιο εύπεπτες. Εάν δεν μουλιάσετε τις φακές, θα χρειαστείτε να αυξήσετε ανάλογα τον χρόνο μαγειρέματος.
Για να φτιάξετε τη δική σας μαγιονέζα, ανατρέξτε στην πλατφόρμα Cookidoo για τη συνταγή.
Η διατροφική μαγιά περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Β και συχνά εμπλουτίζεται με βιταμίνη Β12 (σημαντική για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή). Μπορείτε να βρείτε διατροφική μαγιά σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή στο διαδίκτυο.
Μπορείτε να σερβίρετε αυτή τη χορτοφαγική γέμιση σε σάντουιτς, σε τυλιχτά ή πίτες, ως επικάλυψη σε ψητές πατάτες ή ως ντιπ με στικς λαχανικών. Μπορείτε να φυλάξετε τη γέμιση στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου και βοηθούν στην παροχή μιας καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.