2106199378 Επικοινωνία

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας με σπανάκι

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 10 μερίδες Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 140 γρ. τσένταρ, σε κομμάτια
  • 60 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι, σε νιφάδες
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 280 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο, αποψυγμένο και πολύ καλά στυμμένο
  • 220 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο μαγειρικής
  • μπολ
  • πλάστης
  • ταψί φούρνου
  • χάρακας

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Βάλτε 2 χαρτιά αντικολλητικό χαρτί πάνω στην επιφάνεια εργασίας. Ανοίξτε τα 2 φύλλα σφολιάτας με τον πλάστη πάνω στα αντικολλητικά χαρτιά και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το τσένταρ και την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε το σκόρδο, το μαϊντανό, το βασιλικό, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και το αλάτι στον κάδο και αλέστε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε το σπανάκι, το τυρί κρέμα και τα αλεσμένα τυριά και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε για ακόμη 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  6. Μοιράστε ομοιόμορφα το μίγμα τυριών και σπανακιού στο ένα φύλλο σφολιάτας. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέστε ελαφρώς με τον πλάστη έτσι ώστε να ενωθούν τα δύο φύλλα. Κόψτε τα δύο φύλλα σε ένα μεγάλο τρίγωνο ή σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου (βλ. Συμβουλή). Μεταφέρετε το δέντρο μαζί με το αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου.
  7. Για να φτιάξετε τα κλαδιά του δέντρου, τοποθετήστε ένα χάρακα στο κέντρο του δέντρου. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ομοιόμορφες λωρίδες από την άκρη του δέντρου προς τον χάρακα, αφήνοντας το κέντρο ανέπαφο. Στρίψτε κάθε λωρίδα για να σχηματίσετε κλαδιά.
  8. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το αβγό και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και αλείψτε με αυτό το δέντρο. Ψήστε για 20-25 λεπτά (200°C) μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα. Σερβίρετε ζεστό.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Χρησιμοποιήστε τα περισσεύματα της σφολιάτας για να φτιάξετε μπατόν σαλέ, κόψτε τα με κουπ πάτ ή σχηματίστε ένα δεύτερο δεντράκι.

Κλείστε παρουσίαση