2106199378 Επικοινωνία

Κραμπλ αχλαδιού με καρύδα & φουντούκια

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 700 γρ. ώριμα αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια (2-3 εκ.) (περίπου 8 αχλάδια)
  • 100 γρ. νερό
  • 230 γρ. ζάχαρη

Επικάλυψη

  • 75 γρ. φουντούκια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κυβάκια
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη (ινδοκάρυδο)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνιο ταψί (περίπου 30 εκ. Χ 22 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Βάλτε τα αχλάδια στο ορθογώνιο ταψί (περίπου 30 εκ. Χ 22 εκ.), περιχύστε τα με το νερό και 80 γρ. ζάχαρη.

Επικάλυψη

  1. Βάλτε τα φουντούκια στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα υπόλοιπα 150 γρ. ζάχαρη, το βούτυρο και την καρύδα και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και αναμείξτε με τη σπάτουλα. Πασπαλίστε τα αχλάδια με το κραμπλ και ψήστε για 40 λεπτά (180°C) ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε το κραμπλ αχλαδιού με καρύδα και φουντούκια ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κλείστε παρουσίαση