2106199378 Επικοινωνία

Crumble με φράουλες

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φρέσκιες φράουλες, σε κομμάτια
  • 20 γρ. αμύγδαλα, λευκά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

τετράγωνο ταψί (20 εκ. x 20 εκ.)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε το ταψί (20 εκ. x 20 εκ.) με 1 κ.γλ. βούτυρο. Γεμίστε το ταψί με τις φράουλες, πασπαλίστε με 2 κ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα αμύγδαλα στον κάδο και ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το υπόλοιπο βούτυρο και την υπόλοιπη ακατέργαστη ζάχαρη και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μοιράστε το μίγμα πάνω από τις φράουλες. Ψήστε για 30 λεπτά (180°C). Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, αφήστε το crumble με φράουλες να κρυώσει για 10-15 λεπτά και σερβίρετέ το ζεστό.

 

Συμβουλές 

  • Προσθέστε 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού στις φράουλες για ένα πιο έντονο άρωμα.
  • Σερβίρετε το crumble με παγωτό βανίλια

Κλείστε παρουσίαση