2106199378 Επικοινωνία

Κραμπλ με κρέμα φιστικιού

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 12 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Κρέμα φιστικιού

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 160 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια

Ζύμη

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κομμάτια
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο αβγού
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κλωνάρι βανίλιας, μόνο τα σπόρια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη, άχνη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • αντικολλητικό χαρτί
  • στρογγυλό κεραμικό ταψί Rockstar Anna

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέμα φιστικιού

  1. Βάλτε τα φιστίκια Αιγίνης στον κάδο και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε 20 γρ. ηλιέλαιο και το αλάτι και πολτοποιήστε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα. Επαναλάβετε την πολτοποίηση 4-5 φορές μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
  3. Προσθέστε τη λευκή σοκολάτα και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε τα υπόλοιπα 40 γρ. ηλιέλαιο και ανακατέψτε
    3 λεπτά/40
    °C/ταχύτητα 2.5. Μεταφέρετε την κρέμα φιστικιού σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Καθαρίστε τον κάδο και ετοιμάστε τη ζύμη.

Ζύμη

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε το στρογγυλό κεραμικό ταψί Anna με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό, τον κρόκο αβγού, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι στον κάδο και ανακατέψτε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Απλώστε τα 2/3 της θρυμματισμένης ζύμης στη φόρμα και πιέστε τη με τα χέρια σας ώστε να πάρει το σχήμα του κεραμικού ταψιού. Γεμίστε τη με την κρέμα φιστικιού και πασπαλίστε με το 1/3 της θρυμματισμένης ζύμης που έχει περισσέψει.
  3. Ψήστε για 30-35 λεπτά (180°C). Αφαιρέστε το κραμπλ από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  4. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη το κραμπλ με κρέμα φιστικιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση