Επικοινωνία 2106199378

Δίχρωμη κρέμα βανίλια-σοκολάτα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 20 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γάλα
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κ.σ. κακάο, άγλυκο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 4 γυάλινα ατομικά βαζάκια (250 γρ.)
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αβγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Στη συνέχεια μαγειρέψτε
    7 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.
  2. Ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6 και μοιράστε τη μισή κρέμα στα 4 βαζάκια (250 γρ.)
  3. Προσθέστε τη σοκολάτα γάλακτος και το κακάο στην υπόλοιπη κρέμα μέσα στον κάδο και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  4. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και ανακατέψτε, χωρίς τη μεζούρα,
    5 λεπτά/ταχύτητα 2.
  5. Μεταφέρετε την κρέμα σοκολάτας προσεκτικά πάνω στην κρέμα βανίλιας στα βαζάκια, αφήστε να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (30-45 λεπτά) και μεταφέρετε στο ψυγείο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη όταν κρυώσει εντελώς (μετά από 1 ώρα στο ψυγείο). Σερβίρετε κρύα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή αμέσως μόλις την ετοιμάσετε.