2106199378 Επικοινωνία

Ντρέσινγκ για σαλάτα του Καίσαρα

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 1 δόση Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 30-50 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (3 εκ.), ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 3 φιλέτα αντζούγιας, σε κομμάτια
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού (περίπου ½ λεμόνι)
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα Dijon

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βάζο με βιδωτό καπάκι
  • μικρή κανάτα
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Τοποθετήστε μία κανάτα πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα το ηλιέλαιο και αφήστε στην άκρη. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε τις αντζούγιες, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon και την αλεσμένη παρμεζάνα στον κάδο και ανακατέψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.
  4. Ανακατέψτε στην ταχύτητα 4, και, ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, ρίξτε το ηλιέλαιο στο καπάκι γύρω από τη μεζούρα, ώστε να στάζει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο για να δέσει το μίγμα. Αφαιρέστε το χτυπητήρι.
  5. Χρησιμοποιείστε το ντρέσινγκ αμέσως ή μεταφέρετέ το σε βάζο με βιδωτό καπάκι και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

  • Το ντρέσινγκ για τη σαλάτα του καίσαρα διατηρείται στο ψυγείο έως και 1 ημέρα.

Κλείστε παρουσίαση