2106199378 Επικοινωνία

Επιδόρπιο γιαουρτιού με βερίκοκα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 115-140 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ, κομμένα στη μέση
  • 25 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. φρέσκα βερίκοκα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 85-170 επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση βανίλια, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον κάδο και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Βάλτε από 1-2 κ.σ. σε κάθε ατομικό μπολάκι (170 γρ. το καθένα) και μεταφέρετε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μπισκότα σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα βερίκοκα στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι αντί για τη μεζούρα πάνω στο καπάκι του κάδου και σοτάρετε 8 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/κουτάλι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει (10-15 λεπτά).
  3. Βάλτε από 1 κ.σ. μαγειρεμένα βερίκοκα πάνω από τα ψιλοκομμένα μπισκότα μέσα σε κάθε μπολάκι, καλύψτε με 1-2 κ.σ. επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση βανίλια και γαρνίρετε με λίγα ακόμα ψιλοκομμένα μπισκότα. Μεταφέρετε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού τα σερβίρετε (Βλ. Συμβουλή).

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Μπορείτε να φτιάξετε το ελαφρύ επιδόρπιο έως και 1 μέρα νωρίτερα και να το φυλάξετε στο ψυγείο έως ότου το σερβίρετε.
  • Αντικαταστήστε το επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση βανίλια με οποιοδήποτε γιαούρτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Κλείστε παρουσίαση