2106199378 Επικοινωνία

Φαγκρί στο αλάτι

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. νερό
  • 2000 γρ. χοντρό αλάτι
  • 1 φαγκρί, ολόκληρο, καθαρισμένο (800-1000 γρ.)
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμόνι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

χαρτί κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο και ζεστάνετε 8 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, αναποδογυρίστε το καπάκι του Varoma και τοποθετήστε πάνω του, το βαθύ δίσκο του Varoma. Καλύψτε τον πάτο του βαθύ δίσκου με τη μισή ποσότητα από το χοντρό αλάτι. Πλύντε και στεγνώστε πολύ καλά το φαγκρί με χαρτί κουζίνας και ακουμπήστε το πάνω στο αλάτι. Καλύψτε το ψάρι τελείως με το υπόλοιπο αλάτι.
  2. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό
    20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Περιμένετε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία προτού ανοίξετε το Varoma.
  3. Ανοίξτε το Varoma, σπάστε προσεκτικά το αλάτι και αφαιρέστε προσεκτικά το φαγκρί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καπάκι σαν βάση για τον καθαρισμό του ψαριού). Αφαιρέστε το υπόλοιπο αλάτι, αφαιρέστε την πέτσα και διαχωρίστε τα τέσσερα φιλέτα.
  4. Μεταφέρετε τα φιλέτα ψαριού στα πιάτα, πασπαλίστε τα με το ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Σερβίρετε με πατάτες και λαχανικά στον ατμό.

Κλείστε παρουσίαση