2106199378 Επικοινωνία

Πανακότα σοκολάτας με κουλί σμέουρο

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 4 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 6 ποτήρια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Coulis σμέουρο

200 γρ. σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα (βλ. Συμβουλή)
100 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
40 γρ. χυμό λάιμ

Πανακότα σοκολάτας
50 γρ. νερό, κρύο
10 γρ. ζελατίνη, σκόνη
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια (2 εκ.)
100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
150 γρ. γάλα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ, μπολάκια για γλυκό, πιατάκια για επιδόρπιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Coulis σμέουρο
1.  Βάλτε τα σμέουρα, την ακατέργαστη καστανή ζάχαρη και το χυμό λάιμ στον κάδο και μαγειρέψτε 8 λεπτ./90°C/ταχύτητα 3.

Πανακότα σοκολάτας
2.  Βάλτε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 50 γρ. κρύο νερό. Προσθέστε στο μπολ πασπαλιστά τη ζελατίνη. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά.

3.  Βάλτε στον κάδο τη σοκολάτα και τη ζάχαρη και αλέστε 10 δευτ./ταχύτητα 9.

4.  Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και μαγειρέψτε 4 λεπτ./80°C/ταχύτητα 2.

5.  Προσθέστε τη μουλιασμένη ζελατίνη που αφήσατε στην άκρη και ανακατέψτε 30 δευτ./ταχύτητα 3. Μοιράστε το μίγμα σε 6 ατομικά μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Σερβίρισμα
6.  Βυθίστε ελαφρώς τα μπολάκια σε ζεστό νερό και αναποδογυρίστε τα σε πιατάκια. Μοιράστε το coulis σμέουρο πάνω από κάθε πανακότα, γαρνίρετε με φρούτα του δάσους και σερβίρετε.

 


Κλείστε παρουσίαση