2106199378 Επικοινωνία

Φιστικοβούτυρο

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά Μερίδες: 1 βάζο Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. φιστίκια, αλατισμένα
  • 15 γρ. φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο (προαιρετικά, βλ. Συμβουλή)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα φιστίκια στον κάδο και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το φυστικέλαιο και ανακατέψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το φιστικοβούτυρο σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Εάν χρησιμοποιήσετε ανάλατα φιστίκια προσθέστε ½ κ.γλ. αλάτι πριν προσθέσετε το φυστικέλαιο.
  • Το φιστικοβούτυρο διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
  • Για πιο λείο φιστικοβούτυρο: κόψτε τα φιστίκια ρυθμίζοντας ταχύτητα
    3-7, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά μέχρι να γίνουν σκόνη. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και επαναλάβετε μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή προτού προσθέσετε το φιστικέλαιο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεστε επιπλέον λάδι καθώς τα φιστίκια απελευθερώνουν το δικό τους λάδι όταν αλέθονται καλά.
  • Όσο περισσότερο αλέσετε το φιστικοβούτυρο, τόσο πιο ρευστό θα γίνει.

 

Κλείστε παρουσίαση