2106199378 Επικοινωνία

Φλωρεντίνες

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 100 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. φουντούκια
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 130 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος,
  • 180 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 150 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ταψί φούρνου

αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε τα φουντούκια στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε
    7 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2.
  4. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα αμύγδαλα και ζεστάνετε για ακόμη
    5 λεπτά/90°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί του φούρνου και ισιώστε το με τη σπάτουλα. Ψήστε για 12-14 λεπτά (200°C ) μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Πλύντε τον κάδο.
  6. Βάλτε τη σοκολάτα στον κάδο και ψιλοκόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8 και στη συνέχεια λιώστε 3 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.
  7. Γυρίστε από την άλλη πλευρά το μίγμα ξηρών καρπών που έχει κρυώσει, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και αλείψτε τη λεία του πλευρά με τη λιωμένη σοκολάτα. Αφού κρυώσει, κόψτε το με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας σας και σερβίρετε ή φυλάξτε στο ψυγείο.
Κλείστε παρουσίαση