2106199378 Επικοινωνία

Φωλίτσες με φύλλο, τυρί Brie και σάλτσα κράνμπερι

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 24 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πορτοκάλι

Σάλτσα κράνμπερι

  • 255 γρ. φρέσκα κράνμπερις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. λικέρ πορτοκαλιού

Φωλίτσες με φύλλο

  • 115 γρ. βούτυρο
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 220 γρ. τυρί Brie
  • ξύσμα πορτοκαλιού, για το γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • φόρμα για μίνι μάφινς (24 θέσεων)
  • αποφλοιωτής λαχανικών
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε τη φλούδα του πορτοκαλιού, χωρίς το λευκό μέρος και βάλτε τη στον κάδο. Ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα. Ψιλοκόψτε για ακόμη 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

 

Σάλτσα κράνμπερι

  1. Προσθέστε τα κράνμπερις, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λικέρ πορτοκαλιού και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 14 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε μπολ και κρατήστε τη ζεστή.

 

Φωλίτσες με φύλλο

  1. Βάλτε το βούτυρο στον κάδο και λιώστε 5 λεπτά/70°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε ζεστό.
  2. Βάλτε ένα φύλλο κρούστας πάνω στο ταψί και αλείψτε το ελαφρώς με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Κρατήστε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσουν. Βάλτε ένα ακόμη φύλλο κρούστας πάνω στο βουτυρωμένο φύλλο. Αλείψτε το δεύτερο φύλλο με λίγο λιωμένο βούτυρο και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Αλείψτε και το τελευταίο φύλλο με λίγο λιωμένο βούτυρο και κόψτε τη στοίβα των βουτυρωμένων φύλλων κατά μήκος σε 4 λωρίδες και στη συνέχεια σε 6 λωρίδες για να δημιουργήσετε 24 τετράγωνα.
  3. Αλείψτε μία φόρμα για μίνι μάφιν (24 θέσεων) με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάλτε από ένα τετράγωνο βουτυρωμένων φύλλων μέσα σε κάθε εσοχή. Κόψτε το τυρί Brie σε 24 κομμάτια, βάλτε ένα κομμάτι πάνω σε κάθε φωλίτσα φύλλου και προσθέστε ½ κ.γλ. σάλτσα κράνμπερι που αφήσατε στην άκρη. Ψήστε 20-25 λεπτά (175°C ) ή μέχρι να χρυσίσουν. Γαρνίρετε τις φωλίτσες με φύλλο, τυρί Brie και σάλτσα κράνμπερι με ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Βάλτε την υπόλοιπη σάλτσα κράνμπερι σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και φυλάξτε στο ψυγείο έως 1 εβδομάδα.

Κλείστε παρουσίαση