2106199378 Επικοινωνία

Φριτάτα με φέτα, σπανάκι & πατάτες

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • 130 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. τσένταρ, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 10 αβγά
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι, baby
  • 800 γρ. νερό
  • 350 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους (2 εκ.)
  • 350 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (2 εκ.)
  • 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (2 εκ.)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνιο ταψί (32 εκ. Χ 23 εκ.)
  • μεγάλο μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώστε ένα ορθογώνιο ταψί (32 εκ. Χ 23 εκ.) και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια στον κάδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το τσένταρ στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  4. Προσθέστε τη φέτα και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μεγάλο μπολ με τα κρεμμύδια και αφήστε στην άκρη.
  5. Βάλτε τα αβγά και το σπανάκι στον κάδο και ανακατέψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μεγάλο μπολ με τα τυριά και τα κρεμμύδια και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε τον κάδο.
  6. Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα την κολοκύθα. Τοποθετήστε το ρηχό δίσκο του Varoma πάνω στο βαθύ και ζυγίστε μέσα τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες. Κλείστε το Varoma και μαγειρέψτε 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Ανακατέψτε τα λαχανικά με τη σπάτουλα για να βεβαιωθείτε ότι θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
  7. Μεταφέρετε τα ψημένα λαχανικά στο μεγάλο μπολ με τα τυριά, τα αβγά και το σπανάκι και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε στο ορθογώνιο ταψί και ψήστε για 20-30 λεπτά (200°C), μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Κόψτε σε μερίδες και σερβίρετε τη φριτάτα ζεστή, ή αφήστε τη να κρυώσει και φυλάξτε τη στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
Κλείστε παρουσίαση