2106199378 Επικοινωνία

Φριτάτα με ζαμπόν και τυρί

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 140 γρ. τσένταρ, σε κομμάτια
    (2 εκ.)
  • 50 γρ. φρέσκο σπανάκι, baby
  • 85 γρ. ζαμπόν, σε κομμάτια
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 50 γρ. γάλα
  • ½ κ.γλ., αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1/8 κ.γλ., πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 500 γρ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma στη θέση του πάνω στο βαθύ δίσκο του Varoma. Καλύψτε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma με βρεγμένο και στραγγισμένο αντικολλητικό χαρτί. Βεβαιωθείτε ότι οι πλαϊνές τρύπες δεν έχουν καλυφθεί για να διαπερνάει ο ατμός. 
  2. Βάλτε το τσένταρ στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το σπανάκι και το ζαμπόν στον κάδο και ψιλοκόψτε
    2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στον ξέβαθο δίσκο του Varoma και απλώστε ομοιόμορφα.
  4. Βάλτε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και ανακατέψτε
    15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Περιχύστε το ψιλοκομμένο σπανάκι και ζαμπόν με το μίγμα και πασπαλίστε με 90 γρ. τριμμένο τσένταρ.
  5. Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό  20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε τη φριτάτα με ζαμπόν και τυρί στην πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 50 γρ. τριμμένο τσένταρ και σερβίρετε αμέσως.
Κλείστε παρουσίαση