Επικοινωνία 2106199378

Frozen yogurt βανίλια

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 8 ώρες 40 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 35 % λιπαρά
  • μέλι, για το σερβίρισμα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • δοχείο ανθεκτικό στην ψύξη (π.χ. αλουμινίου, σιλικόνης)
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη ζάχαρη βανίλιας και τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5. Μεταφέρετε το μίγμα στο ανθεκτικό στην ψύξη δοχείο, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
  3. Τοποθετήστε το παγωμένο γιαούρτι στο ψυγείο για 20 λεπτά, κατόπιν, κόψτε σε κομμάτια (4 εκ.) με ένα μακρύ, κοφτερό μαχαίρι.
  4. Βάλτε τα κομμάτια και την κρέμα γάλακτος στον κάδο και ανακατέψτε 12 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Συνοδέψτε το frozen yogurt με μέλι και σερβίρετε αμέσως.