2106199378 Επικοινωνία

Φτερούγες κοτόπουλου με αρωματικό ρύζι

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Φτερούγες κοτόπουλου

  • 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, τριμμένη
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¾ και ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ αποξηραμένη πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 12-16 φτερούγες κοτόπουλου

Αρωματικό ρύζι

  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλα
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 200 γρ. ρύζι, μακρύκοκκο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτερούγες κοτόπουλου

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Βάλτε την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και το ξύσμα λεμονιού στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Κόψτε για ακόμη μία φορά 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε στο μπολ με τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  5. Βάλτε τις φτερούγες στο ταψί και αλείψτε τις με το μίγμα σκόρδου, λεμονιού και μπαχαρικών. Ψήστε για 15 λεπτά (180°C). Εντωμεταξύ ετοιμάστε το ρύζι.

Αρωματικό ρύζι

  1. Βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Κόψτε για ακόμη μία φορά 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε το νερό και το αλάτι στον κάδο. Τοποθετήστε μέσα το καλαθάκι, ζυγίστε μέσα το ρύζι, περιχύστε το με το μίγμα σοταρισμένου κρεμμυδιού και μυρωδικών και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4. Εντωμεταξύ, αφού έχετε ψήσει τις φτερούγες στους 180°C για 15 λεπτά, αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήστε επιπλέον 15-20 λεπτά (200°C).
  5. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και μεταφέρετε το ρύζι στην πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε ζεστό μαζί με τις ψητές φτερούγες.

Κλείστε παρουσίαση