Επικοινωνία 2106199378

Fudge σοκολάτας με αμύγδαλα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 15 λεπτά Μερίδες: 18 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

 ΥΛΙΚΑ

  • 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
  • 120 γρ. αμύγδαλα φιλέ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • τετράγωνο ταψί (περίπου 20 εκ. Χ 20 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • αλουμινόχαρτο
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε το τετράγωνο ταψί (περίπου 20 εκ. Χ 20 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα στον κάδο και λιώστε 4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3.
  3. Προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 1.5.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και πιέστε το ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρετε το ή φυλάξτε το σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς προτού το σερβίρετε.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Αντικαταστήστε τα αμύγδαλα με αποξηραμένα φρούτα ή άλλους ξηρούς καρπούς, αφού τα κόψετε πρώτα σε μικρότερα κομμάτια.
  • Παραλείψτε τους ξηρούς καρπούς για ένα απλό fudge σοκολάτας.