Επικοινωνία 2106199378

Γαρίδες με σκόρδο

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (φρέσκες ή αποψυγμένες)
  • 5-8 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. κρεμμύδια, σε κομμάτια
  • 15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα τις γαρίδες. Κλείστε το με το καπάκι του και κρατήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το βούτυρο, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε τις γαρίδες με τη σπάτουλα για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Κλείστε το καπάκι του Varoma και μαγειρέψτε για ακόμη 5-7 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες. Αφαιρέστε το Varoma και κρατήστε το στην άκρη.
  4. Τοποθετήστε τη μεζούρα και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε τις ψημένες γαρίδες στην πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε τις με την σάλτσα σκόρδου και σερβίρετε αμέσως.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Σερβίρετε με ρύζι, λινγκουίνι ή απλά με φρυγανισμένο ψωμί.