2106199378 Επικοινωνία

Γαύρος λαδορίγανη με φασολάκια

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο και φιλεταρισμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το λάδωμα του αντικολλητικού χαρτιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες (2 χιλ.)
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες (5 χιλ.)
  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. φασολάκια στρογγυλά, φρέσκα ή αποψυγμένα, καθαρισμένα
  • 15 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

χαρτί κουζίνας
αντικολλητικό χαρτί
πινέλο μαγειρικής
πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύντε το γαύρο και σκουπίστε τον με χαρτί κουζίνας. Λαδώστε με ελαιόλαδο 4 ορθογώνια κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού (40 εκ. x 30 εκ. το καθένα) και μοιράστε το γαύρο στο κέντρο κάθε κομματιού. Πασπαλίστε το γαύρο με ½ κ.γ. αλάτι, 20 γρ. ελαιόλαδο, τις φέτες της 1 σκελίδας σκόρδου, τη ρίγανη και καλύψτε με τις φέτες λεμονιού. Διπλώστε κάθε αντικολλητικό χαρτί σε ορθογώνιο δέμα. Μοιράστε τα 4 δέματα- με το σημείο του κλεισίματος να βλέπει προς τα πάνω- μέσα στο βαθύ και στον ξέβαθο δίσκο Varoma.
  2. Βάλτε το νερό στον κάδο, βάλτε το καλαθάκι στη θέση του και βάλτε μέσα τα φασολάκια. Πασπαλίστε τα φασολάκια με ½ κ.γ. αλάτι και 10 γρ. ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και διατηρήστε το περιεχόμενο ζεστό στην άκρη.
  3. Aφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και μεταφέρετε τα φασολάκια στην πιατέλα σερβιρίσματος. Αδειάστε τον κάδο.
  4. Βάλτε τα υπόλοιπα 50 γρ. ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα και τις φέτες της δεύτερης σκελίδας σκόρδο στον κάδο και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Προσθέστε τα ντοματίνια στα φασολάκια, περιχύστε τα με τη σάλτσα και σερβίρετέ τα μαζί με το γαύρο που αφήσατε στην άκρη.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Εάν το μέγεθος του γαύρου είναι μικρό, μειώστε το χρόνο μαγειρέματος κατά 5 λεπτά.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

  • Μπορείτε αντί για γαύρο να χρησιμοποιήσετε σαρδέλες.

 


Κλείστε παρουσίαση