170 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
180 γρ. γάλα
2 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.γλ. ξηρή μαγιά
2 αβγά
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
1 κ.γλ. αλάτι
Γέμιση
150 γρ. φέτα, σε κομμάτια (1 εκ.)
220 γρ. χαλούμι, σε κομμάτια (1 εκ.)
180 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια (1 εκ.)
Ολοκλήρωση
1 αβγό
1 κ.σ. νερό
40 – 50 γρ. σουσάμι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
μεγάλο μπολ
πετσέτα κουζίνας
αντικολλητικό χαρτί
ταψί φούρνου
πλάστης
πινέλο μαγειρικής
σχάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βάλτε το νερό, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά στον κάδο και ζεστάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.
Ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3 και προσθέστε από το άνοιγμα της μεζούρας τα 2 αβγά, το ένα μετά το άλλο.
Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ρυθμίστε Ζύμη/3 λεπτά. Βουτυρώστε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρετε τη ζύμη μέσα στο μπολ. Καλύψτε το μπολ με την πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε τη σε 3 ίσα μέρη. Χωρίστε ξανά κάθε κομμάτι ζύμης σε 4 ίσα κομμάτια (περίπου 90 γρ. το καθένα) και αφήστε τα στην άκρη κρατώντας τα σκεπασμένα όσο δουλεύετε κάθε κομμάτι ζύμης.
Γέμιση
Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου. Ζυγίστε μέσα τη φέτα, το χαλούμι και τη μοτσαρέλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.
Ολοκλήρωση
Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε ένα παραλληλόγραμμο (περίπου 30 εκ. x 10 εκ.) και βάλτε περίπου 1/12 του μίγματος τυριού κατά μήκος του κάτω άκρου της μακριάς πλευράς. Αλείψτε την αντίθετη πλευρά του παραλληλογράμμου με λίγο νερό και τυλίξτε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες για να κλείσουν. Ενώστε τις 2 άκρες, σχηματίζοντας ένα κουλούρι και μεταφέρετέ το στο ταψί με τις ενώσεις από το κάτω μέρος. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και την υπόλοιπη γέμιση τυριού. Ανακατέψτε το αβγό με το νερό και αφήστε στην άκρη.
Αλείψτε τα γεμιστά κουλούρια με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με το σουσάμι. Ψήστε για 20 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τα γεμιστά κουλούρια σε σχάρα και σερβίρετε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.
Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.