2106199378 Επικοινωνία

Κουλούρια γεμιστά με φέτα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 45 λεπτά Μερίδες: 12 κομμάτια Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 50 γρ. νερό
  • 170 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
  • 180 γρ. γάλα
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 3 κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 2 αβγά
  • 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Γέμιση

  • 150 γρ. φέτα, σε κομμάτια (1 εκ.)
  • 220 γρ. χαλούμι, σε κομμάτια (1 εκ.)
  • 180 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια (1 εκ.)

Ολοκλήρωση

  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 40 – 50 γρ. σουσάμι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μεγάλο μπολ

πετσέτα κουζίνας

αντικολλητικό χαρτί

ταψί φούρνου

πλάστης

πινέλο μαγειρικής

σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ζύμη

  1. Βάλτε το νερό, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά στον κάδο και ζεστάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.
  2. Ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3 και προσθέστε από το άνοιγμα της μεζούρας τα 2 αβγά, το ένα μετά το άλλο.
  3. Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ρυθμίστε Ζύμη/3 λεπτά. Βουτυρώστε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρετε τη ζύμη μέσα στο μπολ. Καλύψτε το μπολ με την πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε τη σε 3 ίσα μέρη. Χωρίστε ξανά κάθε κομμάτι ζύμης σε 4 ίσα κομμάτια (περίπου 90 γρ. το καθένα) και αφήστε τα στην άκρη κρατώντας τα σκεπασμένα όσο δουλεύετε κάθε κομμάτι ζύμης.

Γέμιση

  1. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου. Ζυγίστε μέσα τη φέτα, το χαλούμι και τη μοτσαρέλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.

Ολοκλήρωση

  1. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε ένα παραλληλόγραμμο (περίπου 30 εκ. x 10 εκ.) και βάλτε περίπου 1/12 του μίγματος τυριού κατά μήκος του κάτω άκρου της μακριάς πλευράς. Αλείψτε την αντίθετη πλευρά του παραλληλογράμμου με λίγο νερό και τυλίξτε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες για να κλείσουν. Ενώστε τις 2 άκρες, σχηματίζοντας ένα κουλούρι και μεταφέρετέ το στο ταψί με τις ενώσεις από το κάτω μέρος. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και την υπόλοιπη γέμιση τυριού. Ανακατέψτε το αβγό με το νερό και αφήστε στην άκρη.
  2. Αλείψτε τα γεμιστά κουλούρια με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με το σουσάμι. Ψήστε για 20 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τα γεμιστά κουλούρια σε σχάρα και σερβίρετε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κλείστε παρουσίαση