2106199378 Επικοινωνία

Γεμιστά ψωμάκια με ζαμπόν και τυρί

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 8 ψωμάκια Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. γάλα και 2 κ.σ. επιπλέον για το άλειμμα
  • 25 γρ. νωπή μαγιά ή 1 κ.γλ ξηρή μαγιά στιγμής
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά και 1 κρόκο
  • 600 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 16 φέτες τυρί του τοστ
  • 16 φέτες ζαμπόν

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • πλάστης
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • σχάρα
  • Ταψί φούρνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το γάλα, τη μαγιά και 20 γρ. ζάχαρη στον κάδο και ζεστάνετε
    1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα/37°C/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε το βούτυρο και τα 3 αβγά και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και 60 γρ. ζάχαρη και ζυμώστε 2 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τον κρόκο αβγού με 2 κ.σ. γάλα.
  5. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόψτε 8 τετράγωνα (περίπου 12 εκ. Χ 12 εκ.), βάλτε 2 φέτες τυρί και 2 φέτες ζαμπόν στο κέντρο, αλείψτε κάθε τετράγωνο περιμετρικά με νερό και τυλίξτε σε ρολό. Πατήστε ελαφρώς κάθε ρολό και αλείψτε με το μίγμα κρόκου-γάλακτος. Μεταφέρετε τα ψωμάκια στο ταψί και αφήστε στην άκρη να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
  6. Ψήστε (200°C) για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρετε τα ψωμάκια με ζαμπόν και τυρί πάνω σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε ως σνακ.

Κλείστε παρουσίαση