2106199378 Επικοινωνία

Γεμιστές φράουλες με κρέμα λευκής σοκολάτας

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 15-18 φρέσκιες φράουλες, καλά πλυμένες
  • 80 γρ. λευκή σοκολάτα, κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη 3 χιλ.
  • δίσκο σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στεγνώστε τις φράουλες με χαρτί κουζίνας. Κόψτε το πάνω μέρος από κάθε φράουλα. Χρησιμοποιήστε τη μύτη του κορνέ για να αφαιρέσετε λίγο από το εσωτερικό της κάθε φράουλας.
  2. Κόψτε λίγο από το κάτω μέρος κάθε φράουλας για να μπορέσει να σταθεί όρθια και αφήστε τις να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.
  3. Βάλτε τη λευκή σοκολάτα στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Στη συνέχεια λιώστε 2 λεπτά/50°C/ταχύτητα κουτάλι.
  4. Προσθέστε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατέψτε 2 λεπτά/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε την κρέμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη 3 χιλ. και γεμίστε με αυτή τις φράουλες που έχετε αδειάσει. Μεταφέρετε τις γεμιστές φράουλες σε δίσκο σερβιρίσματος και σερβίρετε αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση