2106199378 Επικοινωνία

Γεωργιανό κοτόπουλο με πλιγούρι

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 15 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια (περίπου 1.5 κιλό) ή 1500 γρ. κοπανάκια κοτόπουλου
  • 2 κ.γλ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • ½ κ.γλ. πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. πάστα ζωμού βοδινού
  • 40 γρ. κρασί Πόρτο
  • 170 γρ. πλιγούρι
  • 15 γρ. φρέσκα μυρωδικά (κόλιανδρο, άνηθο, μαϊντανό), μόνο τα φύλλα
  • ½ λεμόνι, κομμένες σε φέτες

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό τηγάνι
  • κεραμική γάστρα Rockstar Betty

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με ½ κ.γλ. αλάτι και ¼ κ.γλ. πιπέρι. Βάλτε 60 γρ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κοτόπουλο και τηγανίστε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να χρυσίσει. Εντωμεταξύ, συνεχίστε με τη συνταγή.
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στον κάδο και κόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε 20 γρ. βούτυρο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, 100 γρ. νερό, την πάστα ζωμού βοδινού, 1 κ.γλ. αλάτι, ¼ κ.γλ. πιπέρι και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  5. Μεταφέρετε τα τηγανητά κομμάτια κοτόπουλου στην κεραμική γάστρα Betty (βλ. Συμβουλή), αφήνοντας το τηγάνι πάνω στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το κρασί Πόρτο στο τηγάνι και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα για να ελευθερωθούν τα αρώματα. Περιχύστε το κοτόπουλο με τους χυμούς, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, καλύψτε με το καπάκι και ψήστε στους 200°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, φορώντας γάντια φούρνου, αφαιρέστε το καπάκι της γάστρας και ψήστε για ακόμη 10-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει το κοτόπουλο.
  6. Βάλτε 900 γρ. νερό και ½ κ.γλ. αλάτι στον κάδο. Τοποθετήστε το καλαθάκι με το πλιγούρι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4.
  7. Γαρνίρετε το Γεωργιανό κοτόπουλο με τα μυρωδικά και τις φέτες λεμονιού και σερβίρετε με το πλιγούρι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Πριν την πρώτη χρήση της κεραμικής γάστρας Betty, λαδώστε πολύ καλά τον πάτο και τα τοιχώματα της (βλ. οδηγίες χρήσης). Αυτό επιτρέπει στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το προϊόν να σχηματίσει ένα φυσικό αντικολλητικό στρώμα που θα εμποδίσει το φαγητό να κολλήσει κατά το μαγείρεμα.

Κλείστε παρουσίαση