2106199378 Επικοινωνία

Γκρανόλα με ινδοκάρυδο και αμύγδαλα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 1 δόση Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 300 γρ. ολόκληρες νιφάδες βρώμης
  • 80 γρ. ινδοκάρυδο, άγλυκο
  • 50 γρ. κολοκυθόσποροι
  • 40 γρ. ηλιόσποροι
  • 30 γρ. σουσάμι
  • 220 γρ. σιρόπι Αγαύης
  • 30 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη (προαιρετικά)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • βαθύ μπολ
  • ξύλινη κουτάλα
  • μεγάλο βάζο με βιδωτό καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα αμύγδαλα στον κάδο και ψιλοκόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο βαθύ μπολ.
  3. Βάλτε το μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τις νιφάδες βρώμης, το ινδοκάρυδο, τους κολοκυθόσπορους, τους ηλιόσπορους και το σουσάμι, ανακατέψτε με τη σπάτουλα και αφήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε μέσα στον κάδο το σιρόπι Αγαύης, το λάδι καρύδας και την κανέλα και ζεστάνετε 3 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Περιχύστε το μίγμα δημητριακών και σπόρων στο μπολ και ανακατέψτε καλά με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε το νωπό μίγμα γκρανόλα στο ταψί και ψήστε για 15 λεπτά (160°C). Ανακατέψτε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και ψήστε για ακόμη 10-15 λεπτά (160°C).
  5. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει εντελώς προτού τη μεταφέρετε στο μεγάλο βάζο με βιδωτό καπάκι.

 

Συμβουλή

  • Η γκρανόλα γίνεται τραγανή αφού κρυώσει.

 

Κλείστε παρουσίαση