2106199378 Επικοινωνία

Γλασαρισμένα καρότα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. καρότα, ολόκληρα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 γρ. φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • ½ κ.γλ. πάπρικα, τριμμένη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ξίδι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, ζυγίστε μέσα τα καρότα και πασπαλίστε τα με το αλάτι. Μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, αφήστε τα καρότα να κρυώσουν και χύστε το νερό.
  2. Βάλτε το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πιπέρι και τη ζάχαρη στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  3. Κόψτε τα καρότα σε φέτες, καλύψτε τα με τη σάλτσα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 ώρα προτού τα σερβίρετε.
Κλείστε παρουσίαση