2106199378 Επικοινωνία

Γλυκά ψωμάκια με φράουλες & κραμπλ

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 16 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Κράμπλ

  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κομμάτια

Ζύμη

  • 250 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά ή 3 κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 2 αβγά
  • 520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε κομμάτια
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λάδι για το λάδωμα

Ψωμάκια

  • 350-360 γρ. φράουλες, φρέσκιες, κομμένες στη μέση

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μικρό μπολ
  • μεγάλο μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κράμπλ

  1. Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στον κάδο και κόψτε
    10-15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το κραμπλ στο μικρό μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Ζύμη

  1. Βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά στον κάδο και ζεστάνετε
    3 λεπτά/37°C/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και κρατήστε στην άκρη.
  2. Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη βανίλιας, 2 κρόκους αβγών, το βούτυρο και το αλάτι στον κάδο και ρυθμίστε Ζύμη/2 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο και ελαφρώς λαδωμένο μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  3. Χωρίστε τη ζύμη σε 16 μέρη (60-65 γρ. το καθένα), σχηματίστε μπάλες, μεταφέρετέ τις σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Ψωμάκια 

  1. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα τις φράουλες και αφήστε στην άκρη.
  2. Σχηματίστε τις φουσκωμένες μπάλες ζύμης σε ψωμάκια. Κάντε στο κέντρο κάθε ζύμης μία εσοχή, με τον πάτο ενός ποτηριού ή φλιτζανιού (Ø 5-5,5 εκ.) πιέζοντάς το σταθερά. Βάλτε μέσα τις φράουλες και πιέστε τις στη ζύμη με τα δάχτυλα σας. Αλείψτε τις άκρες των ψωμιών με λίγο ασπράδι και πασπαλίστε τα με το κραμπλ.
  3. Ψήστε για περίπου 15-17 λεπτά (190°C). Μεταφέρετε τα ψωμάκια σε σχάρα να κρυώσουν. Σερβίρετε τα γλυκά ψωμάκια με φράουλες και κράμπλ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κλείστε παρουσίαση