Επικοινωνία 2106199378

Γλυκόξινο κόκκινο λάχανο

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μήλα, καθαρισμένα, σε κομμάτια
  • 500 γρ. κόκκινο λάχανο, σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι (60 γρ.), κομμένο στη μέση
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 30 γρ. ξίδι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 2 μούρα αρκεύθου (Κεδρόμηλα)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 2 μπολ
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα μήλα στον κάδο και ψιλοκόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το κόκκινο λάχανο στον κάδο και με τη βοήθεια της σπάτουλας ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το κρεμμύδι στον κάδο και ψιλοκόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε το βούτυρο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.
  5. Προσθέστε το ψιλοκομμένο λάχανο και σοτάρετε ακόμη 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.
  6. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μήλα, το φύλλο δάφνης, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπαχάρι, το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών, το κόκκινο κρασί και τα μούρα αρκεύθου (κεδρόμηλα) και μαγειρέψτε 45-50 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε το γλυκόξινο κόκκινο λάχανο σε πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετε ζεστό.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Το γλυκόξινο κόκκινο λάχανο συνοδεύει ιδανικά πιάτα με κρέας ή πουλερικά.
  • Εάν σας αρέσει το λάχανο να «κρατάει» μειώστε το χρόνο μαγειρέματος σε 30-35 λεπτά.