2106199378 Επικοινωνία

Γκιοζλεμέ με σπανάκι και φέτα

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 160 γρ. νερό
  • 1 ½ κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το λάδωμα
  • 30 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ¾ κ.γλ. αλάτι
  • 310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα

Γέμιση

  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, μόνο τα φύλλα
  • 85 γρ. κρεμμύδια, σε κομμάτια
  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. φέτα, σε κομμάτια
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κεραμική πλάκα για πίτσα Rockstar Paul
  • πλάστης
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο και ζεστάνετε
    3 λεπτά/37°C/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, λαδώστε ελαφρώς την κεραμική πλάκα Paul και κρατήστε στην άκρη.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι και το αλεύρι και ρυθμίστε
    Ζύμη/3 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και σχηματίστε μία μπάλα. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και σχηματίστε 4 μπάλες. Μεταφέρετε στην κεραμική πλάκα Rockstar Paul, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 1 ώρα). Εντωμεταξύ, καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο και ετοιμάστε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Βάλτε το σπανάκι, τα κρεμμύδια και το ηλιέλαιο στον κάδο και κόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε τη φέτα και το μπούκοβο και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα σπανακιού φέτας στο καλαθάκι και πιέστε με τη σπάτουλα για να στραγγίξει από τα υγρά. Μοιράστε τη γέμιση στα 4 και αφήστε στην άκρη.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  4. Ανοίξτε τις 4 μπάλες της ζύμης σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε 4 πολύ λεπτά τετράγωνα (περίπου 30 εκ.) Βάλτε τη γέμιση που έχετε χωρίσει στα 4, στο κέντρο κάθε τετραγώνου, διπλώστε τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο για να σχηματίσετε ένα φάκελο.
  5. Βάλτε τα γκιοζλεμέ πάνω στην κεραμική πλάκα Paul. Ψήστε για 15 λεπτά (190°C), γυρίστε τα γκιοζλεμέ από την άλλη και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά (190°C) ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Κόψτε κάθε γκιοζλεμέ με σπανάκι και φέτα στα τέσσερα και σερβίρετέ το ζεστό.

 

Συμβουλή

  • Λαδώστε ελαφρώς τα σκεύη Rockstar® πριν από την πρώτη χρήση (βλ. οδηγίες). Τα κεραμικά σκεύη σχηματίζουν ένα φυσικό αντικολλητικό στρώμα με τη χρήση, διασφαλίζοντας ότι τα τρόφιμα δεν θα κολλήσουν.

 


Κλείστε παρουσίαση