310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
Γέμιση
200 γρ. φρέσκο σπανάκι, μόνο τα φύλλα
85 γρ. κρεμμύδια, σε κομμάτια
40 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. φέτα, σε κομμάτια
½ κ.γλ. μπούκοβο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
κεραμική πλάκα για πίτσα Rockstar Paul
πλάστης
πλαστική μεμβράνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βάλτε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο και ζεστάνετε 3 λεπτά/37°C/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, λαδώστε ελαφρώς την κεραμική πλάκα Paul και κρατήστε στην άκρη.
Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι και το αλεύρι και ρυθμίστε Ζύμη/3 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και σχηματίστε μία μπάλα. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και σχηματίστε 4 μπάλες. Μεταφέρετε στην κεραμική πλάκα Rockstar Paul, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 1 ώρα). Εντωμεταξύ, καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο και ετοιμάστε τη γέμιση.
Γέμιση
Βάλτε το σπανάκι, τα κρεμμύδια και το ηλιέλαιο στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Προσθέστε τη φέτα και το μπούκοβο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα σπανακιού φέτας στο καλαθάκι και πιέστε με τη σπάτουλα για να στραγγίξει από τα υγρά. Μοιράστε τη γέμιση στα 4 και αφήστε στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
Ανοίξτε τις 4 μπάλες της ζύμης σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε 4 πολύ λεπτά τετράγωνα (περίπου 30 εκ.) Βάλτε τη γέμιση που έχετε χωρίσει στα 4, στο κέντρο κάθε τετραγώνου, διπλώστε τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο για να σχηματίσετε ένα φάκελο.
Βάλτε τα γκιοζλεμέ πάνω στην κεραμική πλάκα Paul. Ψήστε για 15 λεπτά (190°C), γυρίστε τα γκιοζλεμέ από την άλλη και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά (190°C) ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Κόψτε κάθε γκιοζλεμέ με σπανάκι και φέτα στα τέσσερα και σερβίρετέ το ζεστό.
Συμβουλή
Λαδώστε ελαφρώς τα σκεύη Rockstar® πριν από την πρώτη χρήση (βλ. οδηγίες). Τα κεραμικά σκεύη σχηματίζουν ένα φυσικό αντικολλητικό στρώμα με τη χρήση, διασφαλίζοντας ότι τα τρόφιμα δεν θα κολλήσουν.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου και βοηθούν στην παροχή μιας καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.