2106199378 Επικοινωνία

Γρανίτα λάιμ με αμύγδαλα

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 4 γρανίτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 2 λάιμ, τη λεπτή φλούδα χωρίς το λευκό μέρος, και τη σάρκα, χωρίς κουκούτσια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. αμύγδαλα, λευκά
  • 700 γρ. παγάκια (βλ. Συμβουλή)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμες για γρανίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη λεπτή φλούδα χωρίς το λευκό μέρος στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
  2. Προσθέστε τα αμύγδαλα και τη σάρκα από τα λάιμ και αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε τα παγάκια και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/3 φορές. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε 45 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10 (βλ. Συμβουλή). Μεταφέρετε τη γρανίτα σε ποτήρια και σερβίρετε αμέσως.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Ανάλογα με το μέγεθος από τα παγάκια, καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας και ρυθμίστε Turbo/1 δευτερόλεπτο/έως 5 φορές.

Κλείστε παρουσίαση