Επικοινωνία 2106199378

Γρανίτες με κεράσι και λάιμ

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 4 ώρες 10 λεπτά Μερίδες: 12 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 560 γρ. νερό
  • 120 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 5 κλωνάρια φρέσκιας μέντας, μόνο τα φύλλα
  • 300 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουρωτήρι με λεπτή σίτα
  • κανάτα
  • θήκες για γρανίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη ζάχαρη, 120 γρ. νερό, το χυμό λάιμ και τη μέντα στον κάδο και μαγειρέψτε 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Προσθέστε 440 γρ. νερό και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο να κρυώσει (περίπου 30 λεπτά).
  2. Βάλτε το μίγμα που έχει κρυώσει στο ψυγείο και τα κεράσια στον κάδο και πολτοποιήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Σουρώστε το μίγμα, μέσα από το σουρωτήρι με λεπτή σίτα, στην κανάτα και γεμίστε τις θήκες για γρανίτες. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρετε.