Επικοινωνία 2106199378

Γρήγορα μπισκότα αμυγδάλου

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 20 μπισκότα Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. αμύγδαλα, λευκά
  • 100 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • σχάρα
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
  4. Προσθέστε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Ζυμώστε 15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
  6. Χωρίστε τη ζύμη σε 20 μικρές μπάλες, μεταφέρετέ τις στο ταψί του φούρνου και πιέστε ελαφρώς. Ψήστε στο φούρνο (180°C) για 12-17 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
  7. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα στο ταψί για 5 λεπτά προτού τα μεταφέρετε στη σχάρα. Σερβίρετε ζεστά ή αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς προτού τα αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Αντικαταστήστε τα αμύγδαλα με φιστίκια Αιγίνης ή φουντούκια και ψήστε για 12-15 λεπτά (180°C) ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.