2106199378 Επικοινωνία

Καλοκαιρινή σαλάτα με κοτόπουλο

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 15 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Μαγιονέζα 

  • 125 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γλ. πάστα harissa
  • 3/4 κ.γλ. αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Κοτόπουλο

  • 800 γρ. νερό
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, από μπούτι, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (περίπου 20 γρ.), μόνο τα φύλλα
  • 500 γρ. σέλερι, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 12 φύλλα iceberg

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • κανάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαγιονέζα

  1. Βάλτε μια κανάτα πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα το ηλιέλαιο και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το αβγό, το χυμό λεμονιού, την πάστα harissa, το αλάτι και το πιπέρι και αναμείξτε 3 λεπτά/ταχύτητα 4 και, ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, ρίξτε το ηλιέλαιο στο καπάκι γύρω από τη μεζούρα, ώστε να στάζει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο για να δέσει το μίγμα. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ και διατηρήστε στο ψυγείο. Πλύντε τον κάδο.

Κοτόπουλο

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και βάλτε μέσα το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη να κρυώσει (30 λεπτά). Αδειάστε τον κάδο.
  2. Βάλτε το ψημένο κοτόπουλο στον κάδο και κόψτε 3-4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο μπολ με τη μαγιονέζα. Βάλτε τον άνηθο και το σέλερι στον κάδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά στο κοτόπουλο και ανακατέψτε.
  3. Γεμίστε τα φύλλα iceberg με το μίγμα κοτόπουλου και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση