Καναπεδάκια καρπουζιού με μους φέτας και καρύδια
Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 20 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη
ΥΛΙΚΑ
Ντρέσινγκ
- 1 κλωνάρι φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα
- 20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Μους φέτας
- 150 γρ. φέτα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καναπεδάκια καρπουζιού και ολοκλήρωση
- 400 γρ. καρπούζι, σε φέτες (1 εκ.)
- 40 γρ. καρυδόψιχα, ψημένη, για το γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- κανάτα
- μπολ
- κουπ πατ (ø 4-5 εκ.)
- πιατέλα σερβιρίσματος
- πλαστική μεμβράνη κουζίνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ντρέσινγκ
- Βάλτε τον μαϊντανό και τον δυόσμο στον κάδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
- Προσθέστε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Μεταφέρετε το ντρέσινγκ στην κανάτα και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.
Μους φέτας
- Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε τη φέτα και το τυρί κρέμα στον κάδο και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Μεταφέρετε τη μους φέτας στο μπολ και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.
Καναπεδάκια καρπουζιού και ολοκλήρωση
- Κόψτε το καρπούζι με κουπ πατ (ø 4-5 εκ.) σε δίσκους και μεταφέρετέ τους στην πιατέλα σερβιρίσματος.
- Καλύψτε τον κάθε δίσκο καρπουζιού με 1 κ.γλ. από τη μους φέτας, γαρνίρετε με την καρυδόψιχα και περιχύστε με το ντρέσινγκ. Σερβίρετε αμέσως.