2106199378 Επικοινωνία

Καναπεδάκια καρπουζιού με μους φέτας και καρύδια

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 20 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

 

Ντρέσινγκ

  • 1 κλωνάρι φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Μους φέτας

  • 150 γρ. φέτα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καναπεδάκια καρπουζιού και ολοκλήρωση

  • 400 γρ. καρπούζι, σε φέτες (1 εκ.)
  • 40 γρ. καρυδόψιχα, ψημένη, για το γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κανάτα
  • μπολ
  • κουπ πατ (ø 4-5 εκ.)
  • πιατέλα σερβιρίσματος
  • πλαστική μεμβράνη κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντρέσινγκ

  1. Βάλτε τον μαϊντανό και τον δυόσμο στον κάδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Μεταφέρετε το ντρέσινγκ στην κανάτα και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.

Μους φέτας

  1. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε τη φέτα και το τυρί κρέμα στον κάδο και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Μεταφέρετε τη μους φέτας στο μπολ και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο. 

Καναπεδάκια καρπουζιού και ολοκλήρωση

  1. Κόψτε το καρπούζι με κουπ πατ (ø 4-5 εκ.) σε δίσκους και μεταφέρετέ τους στην πιατέλα σερβιρίσματος.
  2. Καλύψτε τον κάθε δίσκο καρπουζιού με 1 κ.γλ. από τη μους φέτας, γαρνίρετε με την καρυδόψιχα και περιχύστε με το ντρέσινγκ. Σερβίρετε αμέσως.

 

 


Κλείστε παρουσίαση