2106199378 Επικοινωνία

Καναπεδάκια με σάλτσα ντομάτας και προσούτο

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 30 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 70 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες (1 εκ.)
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. προσούτο, σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Βάλτε το ελαιόλαδο στον κάδο και ζεστάνετε 7 λεπτά/120°C/ταχύτητα κουτάλι.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα κουτάλι.
  4. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ και σοτάρετε 20 λεπτά/120°C/ταχύτητα κουτάλι. Εντωμεταξύ, φρυγανίστε τις φέτες της μπαγκέτας στο φούρνο για 5 λεπτά (200°C).
  6. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποιήστε 1 λεπτό/5-10, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά.
  7. Αλείψτε κάθε φρυγανισμένη φέτα μπαγκέτας με λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και βάλτε ένα κομμάτι φέτας προσούτο από πάνω. Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε και μετά αφήστε το να ξανά φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού το σερβίρετε.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Για χορτοφαγική εναλλακτική, γαρνίρετε με ελιές, φέτα ή ντοματίνια αντί για το προσούτο.

Κλείστε παρουσίαση