2106199378 Επικοινωνία

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με εορταστική σάλτσα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. παξιμάδια ή μπαγιάτικο ψωμί, σε κομμάτια
  • 5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 20 γρ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. για το τηγάνισμα
  • 1 αβγό
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. κουρκουμά, τριμμένο
  • ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εορταστική σάλτσα με cranberries

ΥΛΙΚΑ

  • 140 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 60 γρ. νερό
  • 30 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι Αγαύης ή μέλι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κεφτεδάκια γαλοπούλας

  1. Βάλτε τα παξιμάδια, τον φρέσκο μαϊντανό και τα κρεμμύδια στον κάδο και ψιλοκόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε τον κιμά γαλοπούλας, τα 20 γρ. ελαιόλαδο, το αβγό, το αποξηραμένο θυμάρι, το αλάτι, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3, βοηθώντας με τη σπάτουλα μέσα από το άνοιγμα της μεζούρας. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα μπολ και πλύντε τον κάδο.
  3. Σχηματίστε από το μίγμα του κιμά 25-30 κεφτεδάκια. Ζεστάνετε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίστε τα κεφτεδάκια, λίγα λίγα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κρατήστε τα κεφτεδάκια στην άκρη ζεστά και ετοιμάστε την εορταστική σάλτσα.

Εορταστική σάλτσα με cranberries

  1. Βάλτε τα αποξηραμένα cranberries, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και το αλάτι και μαγειρέψτε 7 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  2. Ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 και σερβίρετε τα κεφτεδάκια γαλοπούλας με τη σάλτσα σαν συνοδευτικό αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση